BiH
0

Poziv na prosvjedni skup 1. marta na Španskom trgu

FENA
"Pozivamo vas da u četvrtak, 1. marta, u 12 sati dođete na Španski trg na protestno okupljanje u povodu presude 'Međunarodnog suda nepravde' u Haggu, kojom se nagrađuje zločin, a ismijava žrtva", stoji u pozivu građanima Mostara koji su uputili Amer Bahtijar, Adnan Avdić i Elma Zekić, i to ne u ime bilo koje udruge ili institucije, već, kako su rekli, u svoje osobno ime.

"Sami smo sebe granatirali, ubijali, klali, zatvarali, izgladnjivali, protjerivali. Da, ovdje je bio građanski rat, niko nije prekopavao masovne grobnice, čak niko to ni snimao iz zraka nije... nikakvih dokaza za to nema.. koncentracioni logori nikada nisu postojali, SVE STE SANJALI... ali ZATO, ima dokaza da su svi podjednako krivi... ima dokaza za građanski rat...Zar naša dijeca I buduće generacije da uče u školi da je u našoj zemlji bio građanski rat... to je naš prag tolerancije, naša linija ispod koje nećemo ići....

Pozivamo sve one koji se osjećaju kao mi, da stanemo svi kao jedan/a, da konačno ustanemo, da se čuje i naš glas... jer, zaista, ko je pobio onolike ljude, ko je čitave familije odveo u smrt, ko krije zločince ratne, ko maše zločinačkim zastavama!?

I za kraj, recite sve ... opsujte, zagalamite... zaplačite, budite bijesni.... samo nemojte šutjeti.. jer na to nemamo pravo, nemamo to pravo u ime svih onih koji su ubijeni, protjerani, mučeni, silovani, mrcvareni.... zbog 200 000 žrtava mi danas ne smijemo šutjeti.... ne smijemo biti kao političari... mi moramo biti jasni i glasni jer krajnje je vrijeme da se pokrenemo !!!!", stoji u prozivu građanima Mostara na prosvjedno okupljanje na Španjolskome trgu.