FIS Vitez
0

Poziv kupcima da vrate sporne artikle uz obeštećenje

SRNA
Nakon što su u Tržnom centru "FIS " Vitez distribuisane plastične čaše i zdjele opasne po zdravlje ljudi uvezene iz Kine, u svim prodajnim mjestima postavljene su slike spornih artikala sa pozivom kupcima da ih vrate uz obeštećenje, potvrdila je Srni rukovodilac tima za odnose sa javnošću "FIS" Vitez Željka Bajramović.

Ona je naglasila da se "FIS" ne osjeća krivim, jer se ponašao prema zakonskim regulativama, te izrazila žaljenje što su kupce doveli u neugodan položaj.

Bajramovićeva je dodala da je "FIS" u Vitezu veliki kupac renomirane firme "Koopman internešnel" iz Holandije od koje su krajem prošle godine u novembru dobili 960 zdjelica koje su prodavane po 1,50 KM i 960 čaša po cijeni od 1.00 KM, koje su proizvedene u Kini i uredno ih uvezli u BiH.

"Holandski Koopman international za svoje proizvode ima uredan sertifikat o kvalitetu koji nam je predočen i koji posjedujemo. Roba je prešla granicu i došla na naše police, nakon čega je austrijska državna inspekcija utvrdila da sporna roba sadrži povišenu količinu formaldehida", kaže Bajramovićeva.

Ona je istakla da su sporne zdjele prodate širom Evrope, a ne samo u BiH.