BiH
0

Pozicije SNSD-a o ustavnim promjenama neće se mijenjati

SRNA
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić istakao je da se neće mijenjati pozicije SNSD-a kada je riječ o konkretnim stvarima koje se tiču promjena ustava.

On je istakao da su stavovi SNSD-a jasni i da u vezi s tim neće biti nikakvih pogađanja, "bez obzira što neko nešto pokušava protumačiti na suprotan način".

"SNSD do sada nije mijenjao pozicije i kada bude rasprave bilo kada i bilo gdje o konkretnim stvarima koje se tiču promjene ustava, nećemo mijenjeti pozicije. To što SDS u nekakvim pokušajima da se dođe do nekog stava ili odluke da se uđe u ustavne promjene u tome vidi neku vrstu zavjere - to je njihov problem", rekao je Kalabić za Srnu.

On je istakao da će SNSD sve stvari u BiH raditi transparentno, bez ikakvih zakulisnih igara i uticaja jadikovki i pretpostavki SDS-a.

Poziv SDS-a da poslanici i delegati SNSD-a podnesu ostavke nakon što je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio odluku o pristupanju izmjenama Ustava BiH, Kalabić je ocijenio "smiješnim", navodeći da "SDS ne razumije situaciju kao što je i mnogo puta prije nije razumio".

"Oni su skloni toj nekoj vrsti bježanije i raspada sistema i prizivaju ga. Na sreću, nisu bitni i u toj svojoj nemoći plasiraju i takve ideje kao što je raskol SNSD-a koje su potpuno besmislene", naveo je Kalabić.

On je dodao da je SNSD potpuno stabilan i da zna šta hoće, te da mu ne može nauditi bilo kakva stav i bilo čija ideja.

Srpska demokratska stranka danas je ocijenila da su delegati SNSD-a ugrozili interese Republike Srpske, podržavajući odluku o pristupanju izmjenama Ustava BiH koje uključuju teritorijalnu organizaciju BiH i srednje nivoe vlasti.