BiH
0

"Pozdrav zimi" sa Bjelašnice

Sarajevo-x.com
U povodu zvaničnog otvaranja zimske turističke sezone 15. decembra na Bjelašnici, zajedničkom druženju pod nazivom "Pozdrav zimi“, čiji je domaćin Turistička zajednica Kantona Sarajevo, pridružit će se brojni učesnici iz oblasti turizma i kulture.

Svečanost počinje u 10 sati, uz "kahvu, kafu, kavicu sa Turizmom plus“, iz najveće džezve na svijetu, koja spremno čeka da počasti goste sa kafom iz 16.000 fildžana, a u okviru bjelašničkog ugođaja, također besplatno biće pripremljeno i nekoliko hiljada porcija graha i ćevapa.

Tokom dana, od 10 – 17 sati u hotelu Maršal biti će organizovane brojne prezentacije. Zimski ski centri iz Bosne i Hercegovine predstaviti će turističku ponudu. Turistička zajednica Federacije i Turistička organizacija Republike Srpske najaviti će aktivnosti kvalitetne i sadržajnije promocije bh. turističke ponude. Također će biti predstavljene etno i gastro vrijednosti Bjelašničkog kraja, zatim Vino Fest – festival vina, sira i pršute, tradicionalni zanati Sarajeva, itd.

Svečanost "Pozdrav zimi“ će biti obogaćena zabavno-rekreativnim sadržajima kao što su "Igre na snijegu“ u kojima će moći učestvovati i mladi i stari.

Ukoliko bude dovoljno snijega, ljubitelji skijanja imati će priliku da besplatno skijaju na Babinom Dolu. Selim Hrvat, rukovodilac Ski centra na Bjelašnici, vjeruje da će biti dovoljno snijega i da će posjetioci moći besplatno skijati u dva termina, odnosno od 15 -18 sati.

Plesna grupa "Mostars“ i mažoretkinje iz Mostara, kako su nam rekli, raduju se ovom zajedničkom druženju na Bjelašnici i obećavaju uspješan nastup.

Ivica Šarić, Igor Vukojević i Halid Bešlić, također će prirediti mini koncerte na kojima će svojim hitovima doprinijeti vedrom raspoloženju posjetilaca.

Značajno je naglasiti da će svoj doprinos zajedničkom druženju na Bjelašnici dati i kulturno-umjetnička društva "Biseri Bjelašnice“ i "Proleter“ iz Sarajeva. "Biseri Bjelašnice“, igrom i pjesmom, predstaviti će tradiciju Bjelašničkog kraja, a "Proleter“ će pripremiti najpoznatije igre iz svog repertoara.