Mostar
0

Požar u "Žitoprometu" podmetnuli radnici

FENA
Stručnom analizom prikupljenih obavijesti kao i materijalnih dokaza na mjestu gdje je u subotu, 8. novembra, rano ujutro izgorjela zgrada tvrtke "Žitopromet" d.d. Mostar izražena je ozbiljna sumnja u podmetanje požara, doznaje Fena iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Na temelju naredbi hercegovačko-neretvanskoga Županijskog tužiteljstva obavljeni su obavijesni razgovori s većim brojem osoba i utvrđeno je na temelju iskaza kao i na temelju materijalnih dokaza da su požar podmetnuli D. Š. (1976.) iz Mostara i D. L. (1971.) također iz Mostara, obojica radnici Žitoprometa, što su oni potvrdili i u svojim iskazima.

Policijska uprava Mostar obavijestila je Županijskom tužiteljstvu o otkrivanju počinitelja kaznenog djela "paljevina". U dogovoru s Tužiteljstvom, Policijska uprava Mostar i Sektor krim policije MUP-a HNŽ-a nastavit će kriminalističku obradu radi otkrivanja drugih kaznenih djela vezanih za poslovanje tvrtke.

Inače, nakon što je požar ugašen, županijska tužiteljica angažirala je vještake električne i protupožarne struke, koji su obavili detaljan očevid, a usporedo s tim prikupljana su operativna saznanja o ukupnom stanju u tvrtki Žitopromet.

Podsjetimo, u požaru je potpuno izgorjela zgrada Žitoprometa, repromaterijal, strojevi, oprema i proizvodi koji su se nalazili u skladištu zgrade. Srećom, u požaru jije nitko ozlijeđen.