BiH
0

Povučena iz procedure Strategija reforme penzionog sistema

SRNA
Mustafa Mujezinović (Foto: Sarajevo-x.com)
Mustafa Mujezinović (Foto: Sarajevo-x.com)
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović povukao je danas iz parlamentarne procedure Strategiju reforme penionog sistema, saopšteno je iz federalne Vlade.

Mujezinović je iz paralemntarne procedure povukao ovaj dokument, jer u javnoj raspravi o ovom dokumentu nije omogućeno učešće svih interesnih grupa koje su mogle dati doprinos sagledavanju ukupnog stanja i iznalaženju rješenja za poboljšanje materijalnog položaja penzionera.

Mujezinović je ocijenio da nema potrebe za ishitrenim rješenjima, jer se  radi o veoma značajnom dokumentu s dugoročnim implikacijama. 

Vlada Federacije BiH je prijedlog ove strategije utvrdila nakon što ju je resorni ministar obavijestio da je o dokumentu obavljena široka javna rasprava i da su sublimirani njeni rezultati, a što se pokazalo netačnim,navodi se u saopštenju. 

O Strategiji reforme penzionog sistema biće provedena dodatna javna rasprava, a nakon svestrane analize rezultata ove rasprave, Vlada Federacije BiH će ponovo razmatrati dokument i uputiti ga u parlamentarnu proceduru.