BiH
11

Povratnici u RS zahvalili članovima Vlade FBiH na podršci

Klix.ba
Vlada Federacije BiH
Vlada Federacije BiH
Predstavnici udruženja Nezavisni odbor za razvoj sa sjedištem u Modriči sastali su se danas sa članovima Vlade FBiH koje je predvodio premijer Nermin Nikšić.

Predstavnici udruženja upoznali su članove Vlade FBiH o brojnim do sada realiziranim projektima, a koje je finansirala upravo aktuelna federalna vlada.

"Mi u RS-u smo dugo bili prepušteni sami sebi, a tako bi i ostalo da nam još 2011. godine nije pomogla ova Vlada. Ministar Osmanović i premijer Nikšić su nas podržavali u protekle četiri godine i zahvaljujući njima realizirali smo brojne projekte", rekao je za Klix.ba Smail Ibrahimpašić, predsjedavajući Upravnog odbora Nezavnisnog odbora za razvoj.

Istakao je da su predstavnicima Vlade FBiH danas prezentirani rezultati uspješnog projekta za dvije fabrike obuće kojim je "spašeno 200 radnih mjesta".

"Članovi Vlade FBiH pomagali su cijelim tokom svog mandata i demobilisanim borcima u njihovom liječenju i finansiranju projekata", rekao je Ibrahimpašić te je izrazio nadu da će i buduća vlast nastaviti podržavati povratnike u RS-u.