BiH
0

Povećava se broj socijalno ugroženih u Bratuncu

SRNA
Bratunac
Bratunac
U Bratuncu je broj osoba koje su stekla pravo na tuđu njegu i pomoć povećan za četiri puta u protekle četiri godine, rekao je Srni direktor Centra za socijalni rad u Bratuncu Čedo Pavlović.

"Sve je više usamljenih starijih i iznemoglih lica kojima nema ko da pomogne. Takvih je trenutno 195, od kojih je 15 to pravo steklo u ovoj godini. Prošle godine bilo ih je 180, što je za 19 više u odnosu na 2009. godinu", naveo je Pavlović.

On je dodao da se i broj lica koja primaju stalnu mjesečnu pomoć od 41 KM povećao za tri u odnosu na prošlu godinu i da ih je sada ukupno 70.

"Najviše nas zabrinjava nagli porast broja lica iz svih kategorija stanovništva koja se obraćaju za jednokratnu pomoć da bi platili lijekove, liječenje, neophodne životne namirnice ili komunalne usluge", rekao je Pavlović.

On je napomenuo da je takvih zahtjeva u prošloj godini, kojima je udovoljeno, bilo 106, a da će ih ove godine biti znatno više zbog pogoršane socijalno-ekonomske situacije.

U budžetu opštine Bratunac za ukupne troškove socijalne zaštite u ovoj godini planirano je 381.000 KM, što je za 75.000 KM više u odnosu na prošlu godinu.