BiH
15

Potvrđeno: Uskoro imenovanje Salčina za direktora JP Autoceste, Bučo izvršni direktor

Piše: N. N.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Na današnjem sastanku kod predsjednika FBiH Marinka Čavare riješeno je i pitanje imenovanja menadžmenta JP Autoceste FBiH.

Vlada FBiH je ranije dala saglasnost Nadzornom odboru za imenovanje Đenana Salčina, kadra SBB-a, na funkciju v.d. generalnog direktora.

Odluka nije provedena ni nakon skoro dva mjeseca jer je, kako smo ranije pisali, nastao spor između HDZ-a BiH i SDA o poziciju na koju bi trebao biti imenovan sadašnji v.d. generalnog direktora Jasmin Bučo.

Prema dogovoru koji je danas pojasnio premijer FBiH Fadil Novalić Đenan Salčin će biti imenovan za v.d. generalnog direktora dok će Jasmin Bučo biti vraćen na poziciju jednog od četiri izvršna direktora.

Bučo će tako ponovo biti izvršni direktor za projektovanje i građenje.

Na pitanje novinara šta će biti sa sadašnjim izvršnim direktorom za projektovanje i građenje Marinom Jelčićem (HDZ BiH) Novalić je rekao da će biti imenovan na jednu neku od funkcija, ali još uvijek nije poznato koju.

Danas e razgovaralo i o ubrzanju gradnje autoputa ali i brze ceste kroz srednju Bosnu, odnosno Lašvansku dolinu.

Povećanje akciza na gorivo omogućit će JP Autocestama kreditno zaduženje za oko 900 miliona eura što će omogućiti gradnju novih 65 kilometara autoputa.