BiH
12

Potvrđena presuda: Dodik treba platiti Hadžiomeroviću 4.380 KM

FENA
Bakir Hadžiomerović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bakir Hadžiomerović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu potvrđena je prethodna presuda Općinskog suda, te je lider SNSD-a Milorad Dodik dužan uredniku Federalne televizije i uredniku nekadašnjeg političkog magazina "60 minuta" Bakiru Hadžiomeroviću i dopisniku tog magazina iz Banje Luke Slobodanu Vaskoviću nadoknaditi troškove parničnog postupka u iznosu od 4.380 KM.

Kantonalni sud u Sarajevu odbio je žalbu predsjednika RS Milorada Dodika uloženu na presudu Općinskog suda u Sarajevu kojom je odbijen njegov tužbeni zahtjev da mu urednik Bakir Hadžiomerović i novinar Slobodan Vasković solidarno isplate 50.000 KM na ime naknade nematerijalne štete zbog klevete iznošenje neistina u političkom magazinu "60 minuta" 03.12.2007. godine za povredu časti, ugleda i moralnog integriteta ličnosti.

Dodik je osporavao navedenu presudu zbog povrede parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog stanja te naveo da su izjave iznijete u emisiji "60 minuta" klevete, no Kantonalni sud je ovu žalbu odbacio kao neosnovanu.