BiH
0

Potvrđena optužnica protiv sedam dilera heroina u Sarajevu

Piše: M. N.
Tužilaštvo KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tužilaštvo KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalno tužilaštva KS koja je podignuta protiv sedam osoba zbog neovlaštene proizvodnje i prometovanja opojnom drogom heroin.

Optužnica je podignuta protiv Mersuda Kočića, Halida Alitija, Sabahudina Rizvića, Amera Bardaka, Admira Pindže, Roberta Sučića i Samira Avdihodžića.

"Oni se terete da su u periodu od početka septembra 2015. godine pa do lišenja slobode s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi u sastavu organizirane grupe, na području Kantona Sarajevo, počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. KZ FBiH", saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Kočić (1982), Aliti (1982), Bardak (1986), Pindžo (1969), Sučić (1977) i Avdihodžić (1977) uhapšeni su u akciji Rujan 15. decembra koju je izveo MUP KS. Oni su uz saradnju sa kolegama iz CJB IStočno Sarajevo pretresli stanove i druge objekte koje koriste osumnjičeni na području općina Novi Grad i Istočna Ilidža.

U pretresima je pronađeno i oduzeto oko 150 grama heroina upakiranog u više PVC paketića namijenjenih za dalju prodaju, pribor za prepakivanje opojne droge i drugi predmeti. Većina osoba poznata je od ranije policiji.