BiH
0

Potvrđena optužnica protiv četiri osobe zbog ratnog zločina

FENA
Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Gorana Petića, Zorana Đukića, Mladena Đukića i Gorana Đukića iz Bosanskog Novog (Novog Grada) zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv stanovništva, saopćeno je danas iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Optužnica, koju je podiglo Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci, potvrđena je 9. jula i osumnjičenima je produžena mjera pritvora.

Izjašnjavanje o krivici zakazano je za 13. juli u Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Također, iz Okružnog tužilaštva Banja Luka je saopćeno i da je sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio optužnicu protiv sudije Općinskog suda u Cazinu Vanje Pucara zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

Banjalučko Okružno tužilaštvo tereti Pucara da je tokom 2004. radeći kao stručni saradnik na vanparičnom referatu u Osnovnom sudu u Banjoj Luci prilikom vođenja ostavinskih postupaka uzimao od nasljednika novac na ime sudskih taksa, koje nije uplaćivao na odgovarajući žiroračun republičkih javnih prihoda. Optužnica protiv Pucara potvrđena je 3. jula.