BiH
41

Potvrđena kazna od 2,5 godine zatvora bivšoj misici Slobodanki Tošić

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Drugostepenom presudom Suda BiH potvrđena je kazna Slobodanki Tošić od dvije i po godine zatvora zbog učešća u organiziranoj kriminalnoj grupi u predmetu "Lutka".

Kriminalnu grupu u ovom predmetu se tereti za nekoliko teških ubistava, pokušaje ubistava te oružane pljačke i pranje novca.

Bivša Miss fotogeničnosti BiH i Playboyev model dovodi se u vezi sa Darkom Elezom koji služi devetogodišnju zatvorsku kaznu u Beogradu zbog ubistva i pljačke.

Ona je osuđena na dvije i po godine zatvora kao članica udruženog zločinačkog poduhvata i zbog saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 13. aprila 2006. godine.

Tužilaštvo BiH objavilo je da je zadovoljno drugostepenom presudom kojom je potvrđena kazna Slobodanki Tošić s obzirom na to da su prihvaćeni žalbeni navodi tužilaštva te je proglašena krivom za kazneno djelo zločinačkog udruživanja, a dokazi koji su prikupljeni putem međunarodne pravne pomoći iz Srbije u potpunosti su prihvaćeni kao zakoniti.

Akcija "Lutka" obuhvata 32 osumnjičene osobe koje su osim ubistava i pokušaja ubistava osumnjičene i za nekoliko pljački koje premašuju 14 miliona KM.