BiH
424

Potvrđena kandidatura Sefera Halilovića za člana Predsjedništva BiH

Piše: E. G.
BPS-Sefer Halilović predali kandidatske liste (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
BPS-Sefer Halilović predali kandidatske liste (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović) predala je kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji za opće izbore u oktobru.

Semir Halilović, član Predsjedništva stranke potvrdio je novinarima da je predsjednik ove strank, bivši general Armije BiH, Sefer Halilović, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

"Izlazimo na izbore na svim nivoima vlasti u BiH, uključujući kantone, Federaciju, RS i državni nivo. Što se nas tiče naša osnovna preokjupacija i osnovna bitka jeste država BiH i u tom smislu osnovna kandidatura BPS-a je ona Sefera Halilovića za Predsjedništvo BiH. To će biti i naše težište predizborne kampanje", kazao je Semir Halilović.

Kako je saopćeno iz BPS-a, Halilović dobio je široku podršku bošnjačkog stanovništva, mnogih drugih stranaka ili njihovih dijelova, ali i drugih naroda koji "BiH vide kao cjelovitu državu" te je u tom smislu Halilovićeva kandidatura najava ozbiljne političke promjene u vrhu naše države.

"U vrijeme kada je država BiH dovedena na ivicu opstanka, kada je bošnjačka politika poptuno anemična ili podanička prema onima koji ruše našu državu, smatramo da je gospodin Sefer Halilović pravi izbor građana Bosne i Hercegovine za Predsjedništvo BiH kao čovjek kojeg narod BiH treba na tom mjestu radi zaštite države i uspravljanja naše državnosti i državnih poluga kojima je do sada nanesena velika šteta", saopćeno je.

BPS na listama ima oko 400 kandidata za sve nivoe vlasti.