BiH
0

Potrebna unutrašnja konsolidacija SDS-a

FENA
Predsjedništvo SDS-a zaključilo je na današnjoj sjednici da stranka mora naći mehanizme kojima će se boriti za unutrašnju konsolidaciju, te pozvalo sve gradske odbore da do sjednice Glavnog odbora i Skupštine obustve aktivnosti vezane za smjene kadrova u svojim strukturama.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da se „ne smije nastaviti stanje u kojem su prioriteti članstva postali borba za unutarstranačke pozicije, umjesto borbe za što bolje profiliranje i položaj na političkoj sceni u RS-a“.

On je potvrdio i da će svoj mandat dati Glavnom odboru i Skupštini stranke na razmatranje.

Zaključak Predsjedništva je, dodao je Bosić, da organi stranke u što kraćem roku razmotre i rezultate loklanih izbora, ali i aktivnosti članova koji su u suprotnosti sa interesima SDS-a.

Također, Predsjedništvo je „upozorilo i na ponovno aktiviranje strategije podjela i slabljenja SDS-a, kroz sukobe istoka i zapada RS“.

Za pogoršanje odnosa u SDS-u, tvrdi Bosić, „dijelom je kriva i haranga i kampanja režimskih medijima u RS-u“, te ponovio da putem medija neće polemisati sa Draganom Čaviće, Draganom Kalinićem ili bilo kojim drugim članom stranke o unutrašnjim pitanjima SDS-a.