Dom zdravlja Kantona Sarajevo
0

Potrebna pomoć RAD-a u čišćenju prilaza objektima

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo pruža redovno zdravstvene usluge stanovništvu zahvaljujući ljudskom i profesionalnom angažmanu zaposlenika, ali prilaz pojedinim objektima iz tog sistema nije u potpunosti očišćen. Stoga iz JU Dom zdravlja KS-a apeliraju na preduzeće "Rad" da im, ljudstvom i tehikom, pomognu u raščišćavanju snijega oko prilaza prvenstveno domovima zdravlja Centar - Vrazova, Stari Grad i Novo Sarajevo.

Navode da su to ustanove čiji prilazi još nisu u potpunosti prohodni, a njihovi uposlenici ih sami nisu mogli očistiti zbog velikog snježnog nanosa i nedostatka adekvatne mehanizacije.

Glasnogovornik Arman Šarkić kazao je da su, za razliku od većine objekata Doma zdravlja u gradu, očišćeni prilazi tim objektima u Hadžićima, Ilijašu i Vogošći.

Uposlenici Doma zdravlja KS-a, u suradnji sa članovima Civilne zaštite KS-a i građanima, sudjelovali su, uz redovne obaveze, u akcijama čišćenja snijega na prilazima zdravstvenim objektima.

Svih devet domova zdravlja - Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Hadžići, Ilijaš, Vogošća i Trnovo s više od 70 ambulanti porodične medicine, koji strukturalno pripadaju JU Dom zdravlja KS-a, pruža redovno zdravstvene usluge stanovništvu.