BiH
0

Potpisivanje protokola o mostu preko Drine kod Bratunca

SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić potpisaće danas u Banjoj Luci Protokol o izgradnji mosta preko rijeke Drine na lokaciji Ljubovija - Bratunac.

Protokol će biti potpisan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci, najavljeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Iz Ministarstva građevinarstva i urbanizma Srbije saopšteno je da je osnovni cilj potpisivanja Protokola i radnog sastanka planiranje daljih aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje mosta preko Drine, na lokaciji Ljubovija - Bratunac.

Iz Ministarstva građevinarstva i urbanizma Srbije potvrđeno je da će, osim Ilića, sastanku prisustvovati i pomoćnik ministra Aleksandra Damnjanović.

Izgradnja mosta, koji će koštati 11 miliona eura, rezultat je specijalnih veza Srbije i Republike Srpske. Gradnja bi trebalo da počne naredne godine i bude završena u 2015. godini.

Dužina mosta trebalo bi da bude 230, a širina 14 metara.

Srbija je uradila projekat i finansirat će kompletnu izgradnju mosta, terminala i pristupne saobraćajnice iz pravca Ljubovije, a Republika Srpska će, prema ranijem dogovoru, finansirati pristupne puteve do mosta iz pravca Bratunca.