BiH
0

Potpisani ugovori za sanaciju i rekonstrukciju kuća u Brčkom

SRNA
Brčko
Brčko
Članovi porodica poginulih boraca i ratni vojni invalidi u Brčkom potpisali su danas 63 ugovora o dodjeli pomoći za obnovu kuća, ukupne vrijednosti 426.000 maraka.

"Sredstva su, kao grantovi pojedincima obezbijeđena iz budžeta distrikta za ovu godinu u ukupnom iznosu od 426.000 KM. Riječ je o pomoći za obnovu, odnosno rekonstrukciju i sanaciju porušenih i oštećenih kuća za boračke kategorije iz sva tri naroda", rekao je šef Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Slavko Matanović.

Matanović je pojasnio da su za sanaciju predviđena sredstva u pojedninačnom iznosu do 10.000, a za rekonstrukciju više od 10.000 KM.

Prema njegovim riječima, Vlada distrikta Brčko ima obavezu kontrole utroška ovih sredstava, a korisnici su se potpisivanjem današnjeg ugovora obavezali da dobijena sredstva utroše isključivo u svrhu za koju im je pomoć dodijeljena. 

Predstavnici Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja u Vladi distrikta kažu da im je spiskove korisnika dostavila Služba za boračko-invalidsku zaštitu na osnovu premjera na terenu.