Sarajevo
0

Potpisana dva sporazuma između države Katar i BiH

FENA
U sarajevskoj rezidenciji Konak danas je, u okviru posjete Bosni i Hercegovini delegacije Države Katar s Emirom Države Katar šeikom Hamadom bin Khalifom Al-Thaniem na čelu, upriličeno potpisivanje i dva sporazuma.

Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju fiskalne utaje u odnosu na poreze na dohodak potpisali su zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Dragan Vrankić i ministar finansija i ekonomije Države Katar Yousuf Hussein Kamal.

Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj i ministar trgovine i biznisa Države Katar šeik Jassim bin Abdulaziz bin Jassim Al Thani potpisali su Protokol sa 2. sjednice Zajedničkog komiteta o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj suradnji između BiH i Države Katar.

Potpisivanju ovih dokumenata prisustvovali su članovi Predsjedništva BiH - predsjedavajući Haris Silajdžić i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Nebojša Radmanović te ambasador Države Katar u BiH Mubarak Kleefiek Khaled Al-Hajri.