BiH
0

Potpisan ugovor za izgradnju objekta ambulante i mjesne zajednice Hrasno brdo

Klix.ba
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme Unigradnja d.d. Sarajevo Mustafa Duraković u petak, 02. decembra potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji objekta ambulante i mjesne zajednice Hrasno brdo u ulici Varaždinska.

Radovi će se izvoditi na površini od oko 950 m². U suterenu će biti prostorije ambulante, a na drugom dijelu mjesna zajednica i komercijalni sadržaji. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su, između ostalih, ministrica zdravstva KS Zilha Ademaj, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ana Baltić, vijećnici OV, te predstavnici MZ Hrasno brdo.

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da nakon svih administrativnih problema koji su se morali prevazići u prethodnom periodu, danas se potpisuje ugovor za izvođenje građevinskih radova sa firmom koja je odabrana kao najpovoljniji ponuđač, a to je Unigradnja d.d. Sarajevo.

"Realan rok za izvođenje građevinskih radova je do kraja iduće godine. Nakon okončanja građevinskih radova, slijedi vanjsko uređenje, te opremanje prostorija ambulante i mjesne zajednice, jedine od osamnaest mjesnih zajednica u Novom Sarajevu koja nema svoje prostorije na svom mjesnom području. Podrškom resornog ministarstva obezbijedit će se nadzor nad izvođenjem radova od strane Zavoda za izgradnju KS", istakao je načelnik Koldžo.

Zilha Ademaj, ministrica zdravstva KS zahvalila se općinskom načelniku, općinskom vijeću i saradnicima što su prepoznali važnost uspostave prostorija porodične medicine u okviru ovog općinskog objekta gdje će biti smještena mjesna zajednica i na taj način riješili dugogodišnji problem stanovnika ovog dijela općine kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita.

Ambulanta će biti organizovana u suterenu i u prizemlju, a sadržavat će laboratoriju, ljekarsku ordinaciju i intervencije, stomatološku ordinaciju, te sobu za rad sa pacijentima.

U drugom dijelu objekta je mjesna zajednica i komercijalni sadržaji, projektovana je pošta i apoteka sa pomoćnim prostorom, ali se ovi prostori mogu prilagoditi i drugoj namjeni.

Vrijednost građevinskih radova je oko 1.400.000 KM, a rok za izvođenje je 280 kalendarskih dana.