Sarajevo
0

Potpisan ugovor o korištenju banjskog liječena za boračku populaciju

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisao je danas u Sarajevu ugovor za pružanje usluga banjsko-klimatskog liječenja i medicinske rehabilitacije boračkoj populaciji Kantona Sarajevo.

Ugovor je potpisan s direktorom Javne zdravstvene ustanove "Aquaterm" Olovo Admirom Hasanspahićem, Eldarom Lokmićem, direktorom Centra za medicinsku rehabilitaciju "Reumal" Fojnica, i Ebrahimom Rabarijem, direktorom Banje "Terme" Ilidža.

Direktori su istaknuli da je pružanje ovih usluga boračkoj populaciji nastavak uspješne saradnje između ovih ustanova i Ministarstva za boračka pitanja KS-a te da se svake godine kvaliteta tih usluga postepeno poboljšava.

Ministar Ajnadžić je kazao danas da ministarstvo na čijem je čelu može štedjeti na svemu osim na populaciji koja je branila BiH od agresije u proteklom ratu.

Za ovu namjenu izdvojeno je oko 700.000 KM, a prednost za korištenje ovih usluga imat će oni koji nisu prije koristili banjska liječenja.

Prošle godine ovu pogodnost koristilo je više od 800 osoba, a očekuje se da će oko 700 osoba koristiti usluge banjskog liječenja i ove godine.