BiH
0

Potpisan svečani protokol o humanitarnoj akciji

Sarajevo-x.com
Sa potpisivanja svečanog protokola
Sa potpisivanja svečanog protokola
Proteklog vikenda u Sarajevu potpisan je svečani protokol između Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovne, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te Odjeljenja za obrazovanje Distrikta Brčko i tvrtke Unimar d.o.o. iz Posušja kao generalnog zastupnika švicarskog brenda Quadro, o humanitarnoj akciji potpore bh. obrazovanju nazvanu „Dobro je činiti dobro- Quadro“.

Naime, u ovoj godini „Unimar“ sa svojim partnerima će izvest humanitarnu quadro akciju u kojoj će se od svakog prodatog artikla ovog poznatog švicarskog brenda dio novca izdvojiti za kupovinu računara i dodatne opreme za bh. škole.

U akciji će učestvovati svi veći trgovački centri u BiH, te nekoliko stotina prodavnica tehničkom robom širom BiH. Cilj je prikupiti sredstva za 300 računara i dodatne opreme, a oprema će se donirati školama svakih mjesec dana po preporuci ministarstava.

“Unimar d.o.o, kao generalni uvoznik i distributer Quadro proizvoda sa svojim poslovnim partnerima želi ulagati u budućnost naše zemlje, a budućnost je naša mladež i njeno kvalitetno obrazovanje. Cilj akcije „Dobro je činiti dobro - Quadro“ je opremiti što veći broj informatičkih kabineta u našim školama. Samim tim i obezbjediti kvalitetnije obrazovanje naše mladeži. Do kraja godine nastojat ćemo opremiti što veći broj škola u BiH”, rekao je Tihomir Markota, direktor firme Unimar.