BiH
0

Potpisan sporazum o saradnji Univerziteta u Sarajevu i Zayed univerziteta iz Abu Dabija

FENA
Rektorat Univerziteta u Sarajevu danas su posjetile prof. dr. Alma Kadragić i šest studentica Zayed Univerziteta iz Abu Dabija, saopćeno je iz Rektorata.

Rektor prof. dr. Faruk Čaklovica poželio je gošćama dobrodošlicu i upoznao ih o historiji Univerziteta u Sarajevu, kao i značajnijim događajima iz bogate kulturno-historijske baštine Bosne i Hercegovine.

Prof. dr. Alma Kadragić sa studenticama Zayed Univerziteta boravit će šest dana u Sarajevu i posjetiti Centar za ljudska prava, Centar za interdisciplinarne studije, Fakultet političkih nauka, Muzej grada , Media plan institut, Bošnjački institut, Vijeće ministara BiH. Organizovan je i susret sa predstavnicima Studentske unije, kao i cjelodnevni izlet u Mostar.

Jedan od povoda ove posjete bilo je i potpisivanje Sporazuma o razumijevanju i saradnji između Zayed Univerziteta i Univerziteta u Sarajevu.

Obzirom da je ovaj sporazum prethodno potpisao dr. Sulaiman Al Jassim, prorektor Zayed Univerziteta prilikom ove posjete potpis na ovaj sporazum stavio je i rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Faruk Čaklovica.

Na kraju posjete izražena je obostrana želja za uspješnom saradnjom i implementacijom zajedničkih projekata u oblasti nastavno-naučnog procesa, saopćeno je.