BiH
0

Potpisan Memorandum o razumijevanju o tehničkoj pomoći sektoru javnih finansija u BiH

FENA
Predsjedavajući komisija za finansije i budžet Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić i Sadik Bahtić i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Raycroft potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o razumijevanju o tehničkoj pomoći koji odjel za Međunarodni razvoj vlade Velike Britanije pruža sektoru javnih finansija u BiH.

Radi se o projektu čiji je cilj jačanje kapaciteta za nadzor nad javnim finansijama.

Ambasador Raycroft je pozdravio sinoćnju odluku Predstavničkog doma PSBiH o usvajanju Zakona o reformi policije. ''Usvajajući amandmane koji su veoma važni u pogledu ispunjavanja tri evropska principa otvoren je put BiH ka potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom'', istaknuo je Raycroft.

Izražavajući optimizam u tom pogledu pozvao je Dom naroda PSBiH da slijedi primjer Predstavničkog doma te usvoji zakone koji su neophodni za potpisivanje SSA.

Predstavnici Parlamentarne skupštine BiH Bahtić i Majkić iskazali su zahvalnost ambasadoru Raycroftu za njegov angažman na planu usvajanja Zakona o reformi policije i za potporu koju vlada Velike Britanije putem Odjela za Međunarodni razvoj pruža sektoru javnih finansija u BiH.