BiH
0

Potpisan memorandum o naučnoj saradnji između firme Porović Group i SGGŠ

FENA
Direktor firme Porović Group d.o.o. Saudin Porović i direktor Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole Sarajevo Jasminko Huseinčehajić potpisali su danas u Sarajevu memorandum o naučnoj saradnji.

Memorandum predviđa razvoj i produbljivanje saradnje između ove dvije ustanove, odvijanje prakse za učenike Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole na gradilištima firme Porović Group d.o.o., stipendiranje talentiranih učenika, te zapošljavanje u ovoj firmi.

U tu svrhu organizirat će se naučne radionice, seminari, konferencije i praktičan rad uz korištenje savremene tehnologije u građevinarstvu.

Potpisani dokument će značajno doprinijeti razvijanju i intenziviranju saradnje između privrednog sektora u BiH i školske ustanove koja obezbjeđuje kadar za rad u privrednom sektoru.

Porović Group d.o.o. je građevinska firma sa mladim kadrom koja ulaganjem u kvalitet školovanja želi da obezbijedi budućim svršenicima Srednje građevinsko-geodetske škole stalni radni odnos i mogućnost napredovanja u struci.