BiH
119

Potočari: Obilježena 27. noć ramazana i organizovan iftar za postače iz Srebrenice

Piše: E. M.
Iftar u Potočarima (Foto: Klix.ba)
Iftar u Potočarima (Foto: Klix.ba)
U Potočarima je sinoć u organizaciji Asocijacije Mostovi prijateljstva BiH Zenica organizovan iftar za 200 postača sa područja Medžlisa islamske zajednice Srebrenica.

Suorganizator u sinoćnjem događaju u odabranoj noći muslimana tokom mjeseca ramazana u Potočarima bio je Medžlis IZ Srebrenica na čelu sa predsjednikom Alijom Tabakovićem, dok je iftare osigurala nevladina organizacija "Unija turskih udruženja" u Belgiji.

"Posebna čast i zadovoljstvo za članove Mostova prijateljstva je bila organizacija iftara za postače iz Srebrenice i Potočara. Nije nam bilo teško iz Zenice doći i za povratnike, heroje Bosne i Hercegovine, organizovati iftar. Srebreničani su pretrpjeli toliko boli i gubitaka svojih najmilijih u agresiji na BiH i okupaciji Srebrenice u kojoj je izvršen genocid nad Bošnjacima, muslimanima, što je potvrdio i Međunarodni krivični sud u Haagu. I pored svega toga, povratnici su se vratili na svoja ognjišta, bore se za svoje porodice i bore se za svoju domovinu svojim povratkom", kazao je predsjednik Asocijacije mostovi prijateljstva Jasmin Imamović.

Iftar u Potočarima (Foto: Klix.ba)
Iftar u Potočarima (Foto: Klix.ba)

Mostovi prijateljstva će i u narednom periodu organizacijom određenih događaja i posjetama povratničkim naseljima širom BiH nastaviti pružati simboličku podršku povratnicima u sklopu realizacije projekta "Podrška održivom povratku u BiH - obnovimo mostove prijateljstva u BiH".