BiH
0

Postavljeni radari na prilazima Brčkom

SRNA
Brčko
Brčko
Na svim magistralnim putnim pravcima koji vode kroz Brčko od jutros su postavljeni stacionarni radari sa kamerama za automatsko mjerenje brzine kretanja vozila.

"Na tri putna pravca u Brčkom u toku je instalisanje opreme za novi savremeni stacionarni radar sa kamerom namijenjen za automatsko mjerenje brzine kretanja vozila, koji će se zajedno sa postojećim radarom naizmjenično koristiti na četiri lokacije u gradu", izjavio je zamjenik komandira Saobraćajne policije u Brčkom Kenad Bajrić.

On je dodao da su ovi uređaji postavljeni na putu Cerik - Brčko, u blizini trgovačkog centra "Fis", na putu Bijeljina - Brčko kod fabrike ulja "Bimal" i u naselju Grčica na putnom pravcu Lopare - Brčko.

Bajrić je podsjetio da je po narudžbi Policije Brčko distrikta prvi takav uređaj postavljen prije dvije godine na putu Brčko - Lončari u blizini bivšeg Prodajno servisnog centra. Uređajem je za 11 mjeseci ove godine evidentirano skoro 28.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila kroz grad.

"Za devet mjeseci na ovom stacionarnom radaru na putu Brčko - Lončari evidentirano je 23.840 prekršaja, 1.522 prekršaja su evidentirana u oktobru, a u novembru čak 2.611 prekršaja", precizirao je Bajrić.

Prema njegovim riječima, kazne za prekoračenje brzine su od 40 do 100 KM, u zavisnosti od toga koliko je prekoračenje dozvoljenih 50 kilometara na čas kroz gradsko područje Brčkog.