BiH
0

Postavljene klupe i kante za otpatke na Obali Maka Dizdara

Klix.ba
Nakon nedavnog završetka sanacije i uređenja šetališta duž Obale Maka Dizdara, projekta u koji je Općina Centar uložila gotovo pola miliona konvertibilnih maraka, postavljene su nove klupe i kante za otpatke.
Zajedno sa hortikulturnim uređenjem prostora uz šetnicu, postavljanje deset klupa sa naslonom i šest kanti za otpatke sa ugrađenim pepeljarama izvršeno je u sklopu programa uređenja manjih javnih površina na području Općine Centar u 2012. godini koji se finansira sredstvima općinskog budžeta.

Urađena je rekonstrukcija zelenih i drugih površina uz šetnicu, nasipanje plodne zemlje, sadnja grmlja bjelogorice i crnogorice, a na jesen će biti posađena i živa ograda u dužini od 310 metara.

Obnovljena i lijepo uređena šetnica na Obali Maka Dizdara čini ambijentalnu cjelinu sa novimpješačkim mostom "Festina lente" kod Akademije likovnih umjetnosti koji povezuje dvije obale Miljacke.

U projekt izgradnje pješačkog mosta Općina Centar je uložila dva miliona maraka, a rađen je po idejnom projektu čiji su autori bili tadašnji studenti Produkt dizajna na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti Bojan Kanlić, Amila Hrustić i Adnan Alagić.