Naša stranka
0

Postavljen temeljac "Rat mafiji"

FENA
Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke, i Damir Miljević, nosilac liste Naše stranke ispred Koalicije NS - NSP Zdravko Krsmanović za Narodnu skupštinu Republike Srpske danas su ispred Administrativnog centra Vlade Republike Srpske postavili temeljac na kojem je uklesano osnovno opredjeljenje Naše stranke: "Rat mafiji“.

"Ovo je simboličan gest kojim stanovništvu želimo poručiti da je naš osnovni cilj smanjenje kriminala, korupcije i rasipništva, što je preduvjet bilo kakvih budućih razvojnih programa“, izjavio je Damir Miljević.

Dodao je da je “besmisleno pričati o ekonomskom i društvenom razvoju uopšte prije nego što se riješi problem korupcije i rasipništva”.

Podsjetio je i da su osnovni ciljevi Naše stranke smanjenje korupcije i siromaštva, razvoj ekonomije i briga o socijalno ugroženim grupama.

Nakon kraćeg razgovora s pripadnicima MUPRS-a koji su bili na platou ispred Administrativnog centra Vlade RS-a, a koji su od predstavnika Naše stranke tražili da uklone temeljac, Bojan Bajić je novinarima kratko prokomentirao: „Predstavnici MUPRS-a nisu raspoloženi za objavljivanje rata mafiji, ali mi vam obećavamo da ćemo čim dođemo na vlast ove aktivnosti ozbiljno pokrenuti”.