BiH
0

Posljednje pripreme za novogodišnju "Tropsku noć" u Sarajevu

FENA
(Foto: FENA)
Pri kraju su posljednje pripreme za novogodišnju "Tropsku noć u Sarajevu".

Doček 2014. godine u glavnom gradu BiH, koncipiran u kontekstu plasmana bh. nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo, bit će organiziran na Trgu djece Sarajeva, a nastupit će brojni bh. muzičari.

Tačno u ponoć vatrometom sa zgrade "Feroelektra" i na Mojmilu bit će obilježen dolazak Nove godine.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputit će građanima tačno u ponoć novogodišnju poruku, a iza ponoći posjetit će Kliniku za porodiljstvo Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo i Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje će obići prve bebe rođene u novoj godini.

Zamjenici gradonačelnika će prethodno obići Profesionalnu vatrogasnu brigadu KS-a, Prvu policijsku upravu MUPKS-a te Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS-a.

Pripadnici MUPKS-a poduzet će fizičke, operativne i saobraćajne mjere te kontradiverzioni pregled da bi osigurali sigurnost građana tokom dočeka Nove godine.

U Sarajevo je stigao veliki broja turista, građana koji žive u inostranstvu i drugih gostiju koji će boraviti tokom novogodišnjih praznika.

U novogodišnjoj noći bit će angažirano 135 zaštitara koji će pomoći pripadnicima MUP-a KS u osiguranju sigurnosti svih građana.

Povodom javnog dočeka Nove godine na snazi će biti obustava saobraćaja večeras od 19 sati do pet sati ujutru 1. januara na dijelovima ulica Maršala Tita i Radićeva.

Građani koji ne budu u mogućnosti biti na Trgu djece Sarajeva, imat će priliku gledati direktni prijenos cijelog novogodišnjeg programa na Face TV, koji će početi u 21 sat i trajati do jedan sat iza ponoći.