BiH
0

Poslanici o zakonu o popisu stanovništva u RS-u

SRNA
Narodna skupština Republike Srpske razmatrat će danas prijedloge zakona o gradovima Prijedor, Doboj, Bijeljina i Trebinje, kao i Prijedlog zakona o organizaciji i provođenju popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj.

Ovim zakonom uređuje se organizacija, provođenje, način finansiranja i obaveze nadležnih organa i organizacija Republike Srpske za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, za teritoriju Republike Srpske.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH biće proveden od 1. do 15. aprila 2013. godine, prema stanju na dan 31. marta 2013. godine.

Poslanici će, među 34 tačke dnevnog reda, razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Bit će razmotren i Prijedlog zakona o zaštiti od požara, prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u Republici Srpskoj, Prijedlog zakona o zaštiti životne sredine, te Prijedlog zakona o učeničkom standardu.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske, Prijedlog zakona o duvanu, Prijedlog zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima, Prijedlog zakona o ribarstvu, i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Ombudsmanu za djecu.

Poslanici će razmotriti i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o prenosu prava svojine na kapitalu Republike Srpske u lokalnim radiotelevizijskim stanicama na jedinice lokalne samouprave.

Narodni poslanici će razmatrati i nacrte zakona o zaštiti od nasilja u porodici, o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, o uslovima i postupku verifikacije opštih obaveza Republike Srpske, o bazi podataka rezultata analiza dezoksiribonukleinske kiseline, te o Nacionalnom parku "Kozara“ i Nacionalnom parku "Sutjeska“.

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske – na prijedlog narodnog poslanika Vukote Govedarice, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju – na prijedlog narodnih poslanika Miroslava Kojića i Slavka Vučurevića i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno–otadžbinskog rata – na prijedlog narodnih poslanika Miroslava Kojića i Slavka Vučurevića.

Na 20. redovnoj sjednici parlamenta Srpske naći će se i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o nafti i derivatima nafte, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama u Republici Srpskoj i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog strategije naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srpske 2012–2016. godine, izvještaj o realizaciji Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije u 2011. godini kao i Program potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida za 2012. godinu.

Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2011. godinu i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje po projektu unapređivanja dostupnosti finansijskih sredstava za mala i srednja preduzeća takođe će se naći na redovnom zasjedanju.

Početak 20. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske zakazan je za 10.00 sati.