BiH
8

Posjetite Sarajevo University Fair i izaberite idealno obrazovanje

Međunarodni sajam visokog obrazovanja "SUF 2016", koji će se održati 4. novembra u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani „Ramiz Salčin” je odlična prilika za sve mlade da donesu što bolju odluku o daljem školovanju. Na pomenutom događaju moći ćete da se upoznate sa brojnim obrazovnim ustanovama iz regiona i saznate gdje možete da steknete znanje i zvanje koji će vam omogućiti posao iz snova.

Osim korisnih informacija koje će vam omogućiti da pronađete pravi put do uspješne karijere, na štandu ITEP visoke škole možete dobiti i besplatan kurs engleskog jezika, kao i ECDL kurseve iz oblasti računarskih tehnologija. Posjetite štand Visoke škole za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo i kroz pomenutu obuku usvojte vještine korištenja personalnog računara i aplikacija na najvišem nivou. Organizatori Sarajevo University Faira najavili su da će ovogodišnjem sajmu prisustvovati više od 5000 maturanata iz raznih krajeva BiH. Pridružite im se i pomozite sebi u donošenju najvažnije životne odluke.

Zašto je važno da donesete pravilnu odluku?

Traganje za idealnim poslom na kome ćemo biti zadovoljni zaradom, ali i onim što radimo je nešto sa čim se prije ili kasnije svi susretnemo. Da biste kao maturant sebi obezbjedili što bolju početnu poziciju sa koje ćete mnogo lakše doći do cilja i pronaći odlično radno mjesto, potrebno je da preduzmete određene poteze. Prvi i najvažniji korak koji će u velikoj mjeri odrediti vašu budućnost jeste upravo izbor zanimanja, odnosno kvalitetnog obrazovanja, koje će vam omogućiti da se tim zanimanjem i bavite.

Idealno obrazovanje postoji

S obzirom da veliki broj mladih koji završavaju srednju školu još uvijek nema konkretnu viziju čime bi željeli da se bave, svoje odluke često donose na osnovu uloženog truda koji će im biti potreban da postanu stručnjaci u pojedinoj oblasti.

Vođeni takvim kriterijima, maturanti nerijetko zaobilaze perspektivne profesije kako bi izbjegli dugogodišnje studiranje i učenje obimnog i zastarjelog gradiva. Međutim, školovanjem po najsavremenijim programima, koji ispunjavaju standarde priznatih svjetskih univerziteta, moguće je izbjeći pomenute probleme i doći do korisnih znanja i diploma. Osim toga, savremeni sistemi studija naglasak sa teorijskog znanja prebacuju na sticanje praktičnih vještina primjenljivih u realnom radnom okruženju. ITEP visoka škola pokrenula je i inovativni Centar za razvoj karijere studenata, koji spaja mlade stručnjake sa poslodavcima kroz organizovanu praksu, konkurse za posao i sajmove zapošljavanja.

Gdje vas očekuju najveće šanse za uspjeh? Nije tajna da su, već godinama unazad, informacione tehnologije ubjedljivo najperspektivnija oblast kako na ovim prostorima, tako i u čitavom svijetu. Velika potražnja na tržištu za obrazovanim IT stručnjacima dovela je do toga da se diploma iz pomenute oblasti posmatra kao sinonim za brzo pronalaženje posla. Ukoliko steknete vještine koje se traže u IT sektoru, ne samo da nećete morati da čekate na radno mjesto već ćete biti u prilici i da ostvarite visoku zaradu.

S druge strane, obrazovanje u oblasti ekonomije takođe će vam omogućiti veću šansu za izgradnju uspješne karijere. Diplomirani ekonomisti neophodni su svim kompanijama bez obzira na njihovu djelatnost poslovanja. Znanje uz pomoć kojeg ćete moći da vodite i planirate finansije, organizujete prodaju ili radite na drugim važnim zaduženjima pružiće vam veliki izbor prilikom potrage za poslom.