NS Radom za boljitak
0

"Posavina u Plavoj revoluciji"

Sarajevo-x.com
Plava revolucija Narodne stranke "Radom za boljitak" u srijedu je krenula sa posjetom građana u Posavini. Nakon druženja sa građanima na ulicama Orašja Mladen Ivanković Lijanović i dio kandidata za sve nivoe vlasti posjetili su poljoprivredno gazdinstvo Slavka Kopića u Oštroj Luci, mlin Živković, Ilije Živkovića u Donjoj Mahali, proizvodnju konzumnih jaja gazde Zvonka Lukača u Baziku, Općina Domaljevac, te poljoprivredno gazdinstvo Željka Ćoškovića na kojem egzistira proizvodnja tovnih svinja.

Ovom prilikom Anto Petrić, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Posavskog kantona i kandidat za PS FBIH, te kao bivši ministar u Vladi Posavskog kantona iskoristio je priliku da poljoprivrednicima još jednom pojasni razloge napuštanja spomenute vlade:

"Narodna stranka Radom za boljitak ne želi učestvovati u uništavanju poljoprivrede na ovim prostorima. Ministarstvo na čijem sam ja čelu bio skoro tri i pol godine i ja kao ministar kod mnogih nevladinih organizacija proglašeno je za najuspješnije i najučinkovitije na što sam izuzetno ponosan, a što je objavljeno u mnogim medijima. Narodna stranka Radom za boljitak učešćem u toj vladi za 25 novih stavki u poljoprivredi uspjela je obezbijediti redovna poticajna sredstva, uspjeli smo vratiti vjeru u boljitak našem poljoprivredniku, izgradili smo čvrste temelje za poljoprivrednu proizvodnju na ovim prostorima i počeli je pripremati za utakmicu sa Evropskom Unijom. Nakon smanjenja budžeta za poljoprivredu, laganja i bezobraznog odnosa dijela vlasti prema onima koji nas hrane, moja odluka je bila da ne želim ukaljati ugled Narodne stranke Radom za boljitak i gurati poljoprivrednika u dužničko ropstvo".

U prostorijama Trgovačkog centra Imor u Domaljevcu građanima je predstavljena Internet kampanja Plave revolucije Narodne stranke Radom za boljitak i program za mandat 2010-2014. kandidata za predsjedavajućeg vijeća Ministara BiH i predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak Mladena Ivankovića Lijanovića, saopćeno je iz ove stranke.

Prisutnim građanima obratio se i Josip Pejaković, kandidat za Parlamentarnu Skupštinu BiH, a Mladen Ivanković Lijanović je naglasio: "Naš program za mandat 2010.-2014. za poljoprivredu planira izdvajanje 4 milijarde KM. Mi želimo smanjiti poreze na osnovne životne namirnice i smanjiti poreze na rad, a povećati poreze na luksuz. Zakonom o zaštiti domaće proizvodnje Narodna stranka Radom za boljitak iznad svega želi da zaštiti domaćeg poljoprivrednog proizvođača i svakog onog građanina koji želi da živi od svog rada, a takvih je hvala bogu u Posavini mnogo, na što smo ponosni".