BiH
0

Porodični dan 23. augusta u Vilsonovom šetalištu

Sarajevo-x.com
Već treću godinu zaredom, Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, na Vilsonovom šetalištu organizuje “Porodični dan”, kažu u Općini Novo Sarajevo.

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koja će se održati posljednjeg festivalskog dana, 23. augusta, učestvovat će brojne organizacije, bit će organizovane interaktivne radionice za djecu, kreativno-edukativne radionice, različiti performansi mladih umjetnika, muzički nastupi, ulični performansi, kao i sportska takmičenja.

Cjelodnevni događaj koji Općina Novo Sarajevo i Sarajevo Film Festival posvećuju porodici, osmišljen je da promovira vrijednosti porodice i okupi građane Sarajeva na otvorenom, na Vilsonovom šetalištu - prirodnom ambijentu grada.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, s ponosom najavljuje ovaj jedinstveni događaj koji prvenstveno ima za cilj jačanje i očuvanje porodičnih vrijednosti.

“I ove godine okupljamo se na najljepšem mjestu u Sarajevu kako bismo proveli nezaboravne trenutke sa svojim porodicama. Nažalost, svjesni smo činjenice da nas vrijeme u kojem živimo međusobno udaljava i uskraćuje nam mogućnost da ga kvalitetno provedemo sa svojim najbližim. Suočeni s tim, na ovaj način želimo dati naš doprinos u organizaciji Porodičnog dana, s ciljem unaprijeđenja i jačanja porodice kao ćelije društva. Svi oni koji dođu i posjete ovaj jedinstveni događaj, imat će priliku da učestvuju u čitavom nizu već osmišljenih sadržaja, kojih su organizatori pripremili upravo radi njih”, izjavio je načelnik Koldžo.

U ovoj jedinstvenoj manifestaciji učestvuje više od 50 organizacija i individualnih učesnika. Porodični dan animira sve posjetitelje i pruža priliku građanima da provedu cijeli dan van domova i uživaju u mnogobrojnim sadržajima.

Okuplja i brojne javne ličnosti grada, uključujući i estradne i sportske zvijezde sa kojima posjetitelji mogu razgovarati.

Porodični dan na Vilsonovom šetalištu počinje u 10 sati, 23. augusta, a svečano će ga otvoriti i prisutnima se obratiti načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Općina Novo Sarajevo, kao domaćin ove svečanosti, imat će svoj štand na kojem će se predstaviti i promovirati lokalnu zajednicu, a na kojem će građani imati priliku da se upoznaju sa svim projektima koji su realizovani i koji će se realizovati u skorijem periodu.