Očekuje se 200 osoba
1

Porodica zarobljenih i poginulih boraca RS-a protestovat će pred Sudom BiH

SRNA
Nedeljko Mitrović
Nedeljko Mitrović
Članovi porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske održaće u četvrtak, 28. februara, mirni protest ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH, na kojem će iskazati nezadovoljstvo radom tih institucija, Haškog suda i Instituta za nestala lica BiH u traženju nestalih iz Republike Srpske i procesuiranju zločina počinjenih nad Srbima.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović rekao je Srni da će protest biti održan od 12.00 do 14.00 sati, te da se očekuje oko 200 učesnika.

Mitrović je rekao da je planirano da na protest krenu četiri autobusa, po jedan iz banjalučke regije, iz Bosanskog Broda, Bijeljine i Istočnog Sarajeva.

On je naveo da je okupljanje učesnika predviđeno ispred Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu od 11.00 do 11.30 sati, nakon čega će kolona autobusima krenuti prema zgradi Suda i Tužilaštva BiH.

Protest organizuje Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, a suorganizatori su Savez logoraša i Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske.