BiH
7

Porodica i prijatelji obilježili 15. godišnjicu od tragične smrti Mustafe Hukića – Huke

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Proteklo je 15 godina otkako nas je zauvijek napustio Mustafa Hukić – Huka, ponajbolji fudbaler kojeg je Tuzla ikada imala, dokazani fudbalski stručnjak, prvi trener reprezentacije BiH.

Tog 7. augusta Mustafa Hukić – Huka izgubio je život u blizini Devetaka kod Lukavca u saobraćajnoj nesreći, a porodica i vjerni prijatelji su danas na mjestu pogibije položili cvijeće i odali počast tuzlanskom velikanu.

Vrijeme u Slobodi, prema ocjeni mnogih, mjeri se prije i poslije Huke. Ostao je upamćen kao fudbaler plemenitog kova, koji je pored matične Slobode igrao za Osijek, Adanu i San Jose.

Huka je bio prvi saradnik Fuada Muzurovića u reprezentaciji BiH te je dao nemjerljiv doprinos u stvaranju našeg nacionalnog tima. U vrijeme tragične smrti bio je trener Slobode i selektor A2 reprezentacije BiH.

Nakon njegove smrti FK Sloboda je organizovala Memorijalni turnir Mustafa Hukić – Huka, ali je tradicija posljednjih godina prekinuta. Ulica pored KSC Mejdan u Tuzli danas nosi ime legendarnog Mustafe Hukića – Huke.