BiH
0

Poreznici zapečatili 38 objekata

FENA
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u okviru svojih redovnih aktivnosti u posljednjih mjesec dana izvršili su pojačan nadzor kod priređivača posebnih igara na sreću na automatima- slot mašinama i poker aparatima i od kontroliranih 139 objekata na području FBiH zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 38.

Najveće nepravilnosti utvrđene su u Srednjobosanskom kantonu, (Vitez, Kiseljak, Bugojno, Novi Travnik i dr.) gdje su od 54 kontrolirana priređivača igara nasreću, nepravilnosti utvrđene kod 34 i protiv njih su podneseni prekršajni nalozi nadležnim sudovima.

Objekti su zapečaćeni zbog obavljanja djelatnosti bez odobrenja za rad nadležnog općinskog organa, neovlaštenog držanja automata za priređivanje igara nasreću i neprijavljenih radnika.

-I u narednom periodu objekti za priređivanje posebnih igara nasreću na području FBiH bit će obuhvaćeni kontrolom. U slučaju da se ponovo utvrde nepravilnosti doći će do novog pečaćenja objekata - ističe direktor Porezne uprave FBiH Midhat Arifović u saopćenju za javnost.

Porezna uprava je apelirala na građane da prijave sve činjenice koje upućuju na nezakonit rad poreznih obveznika.