BiH
0

Porezna uprava FBiH uništila 11 poker aparata

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Porezna uprava Federacije BiH uništila je 11 aparata za priređivanje igara na sreću putem aparata koji su izuzeti u postupku inspekcijskog nadzora u okviru akcije pod kodnim nazivom "Mraz” u uplatnom mjestu priređivača igara na sreću klađenjem "Remi" d.o.o i u ugostiteljskom objektu Caffe bar "Valero" u Mostaru.

U postupku inspekcijskog nadzora u uplatnom mjestu priređivača igara na sreću klađenjem "Remi" d.o.o, inspektori Porezne uprave Federacije BiH su od Stipe Pervana uz saglasnost nadležnog tužioca izuzeli četiri aparata za priređivanje igara na sreću, a od Nađe Husnić iz ugostiteljskog objekta Caffe bar "Valero" u Mostaru izuzeto je sedam aparata.

Aparati su izuzeti zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću, odnosno priređivanja igara na sreću bez odobrenja Federalnog ministarstva finansija.

Uništavanje izuzetih aparata za priređivanje igara na sreću Porezna uprava Federacije BiH izvršila je na osnovu presude i Naredbe za uništenje oduzetih predmeta Općinskog suda u Sarajevu i presude i Rješenja Općinskog suda u Mostaru, saopćila je Služba za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.