Nastavljeno rušenje
57

FOTO / Pored svih protesta banjalučki "Picin park“ polako nestaje

Piše: D. T.
Pored velikog negodovanja građana i višednevnih protesta, mašine u banjalučkom "Picinom parku“ i danas su nastavile sa pripremom terena za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa, te je veliki broj stabala već posječen.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Čitatelji portala Klix.ba iz Banje Luike poslali su nam fotografije koje su snimljene danas oko 16:30 sati i na njima se jasno vidi da firma investitor radova ne planira da prekine izgradnju.

Podsjećamo, pred zgradom banjalučke gradske Skupštine danas je organiziran četvrti u nizu protesta, kojim su građani poručili da na mjestu "Picinog parka“ ne žele betonske građevine.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Niko iz Uprave grada danas nije izašao pred demonstrante, a nezadovoljni Banjalučani su za 18 sati najavili nastavak protesta. Ipak, prema onome što se može vidjeti sa terena čini se da njihovi apeli ne dolaze do ušiju nadležnih.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović ranije je izjavio kako je entitetsko ministarstvo za prostorno uređenje izdalo građevinsku dozvolu firmi “Grand trade”, koja je vlasnik sporne parcele u centru grada.