SDP BiH
0

Pored pljačke građana, Špirić se nagrađuje luksuznim automobilom

FENA
Nakon što je odlučio da svakoj porodici u Bosni i Hercegovini proda 50 kilograma šećera iz kontigenta od 50 miliona kilograma koje za samo jednu privilegiranu firmu namjerava uvesti u zemlju bez carine i na taj način oštetiti budžet za preko šest miliona KM, Nikola Špirić odlučio je parama poreskih obveznika kupiti luksuzni automobil od 220.000 konvertibilnih maraka, navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Do koje mjere seže premijerova beskrupuloznost govori i činjenica da je auto plaćeno iz budžeta za 2009. koji još nije ni usvojen, stoji u saopćenju.

Dodaje se da vidno ljut i izrevoltiran na upite novinara kako ima obraza naručiti i kupiti tako skup automobil, Špirić je stilu svog stranačkog vođe drsko odgovorio da ''to nije nikakav luksuz nego potreba'', jer navodno godišnje automobilom prelazi preko 600.000 kilometara.

Spomenutom izjavom premijer bh. vlade tvrdi da dnevno prelazi kilometražu koja odgovara putu od Sarajeva do Beča u oba smjera.

Ne možemo a da se ne sjetimo famoznog Borislava Paravca čiji je automobil u toku službovanja trošio u prosjeku 30 litara na sto pređenih kilometara i koji je u isto vrijeme trošio benzinsko i dizel gorivo.

Nažalost, Špirićevim potezom kratki će na kraju ostati svi građani naše zemlje i to za iznos koji jedan prosječni penzioner dobije za 50 godina, saopćeno je iz Centra za informiranje SDP BiH.