BiH
0

Popravljen autobus i uspostavljena linija Stup - Zabrđe - Smiljevići

Klix.ba
Nakon što je Općina Novi Grad Sarajevo osigurala autodijelove za popravku Grasovog autobusa, namijenjenog za javni gradski prijevoz, autobuska linija na relaciji Stup - Zabrđe - Smiljevići od jučer je ponovo u funkciji, na zadovoljstvo više od 2.500 stanovnika tih naselja.

Time je riješen problem stanovnika mjesne zajednice Naselje heroja Sokolje, koji su više od mjesec dana bili prinuđeni da se na razne načine snalaze kako bi se prevezli do grada.

Naime, kako u javnom preduzeću Gras navode, autobuska linija bila je obustavljena zbog kvara na autobusu i nemogućnosti preduzeća da izvrši popravku vozila.

Kako bi se stanovnicima ovog dijela novogradske općine omogućio javni gradski prijevoz, u rješavanje problema uključila se Općina Novi Grad, koja je za nabavku dijelova iz budžetske rezerve izdvojila 7.000 KM. U ovu cijenu uračunata je i kupovina novih guma za autobus koji će saobraćati od Stupa do Smiljevića.

"Bez obzira na stanje u kojem se trenutno nalazi javno preduzeće Gras i na činjenicu da će biti potrebno puno napora Vlade Kantona Sarajevo da se stanje u ovom preduzeću riješi, naši građani svakodnevno i dalje koriste usluge Grasa. Općina je bila dužna na neki način reagovati na njihove zahtjeve. U dogovoru sa menadžmentom Grasa uspjeli smo osposobiti autobus koji je vozio na liniji Stup - Zabrđe - Smiljevići. Na naše zadovoljstvo on je jučer počeo ponovo saobraćati na toj relaciji", kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.