BiH
63

Ponovo ugašena Facebook grupa sa golišavim djevojčicama, na stranici bio i snimak seksa

Piše: E. G.
Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr
Facebook stranica koja je izazvala burne reakcije u regiji proteklih dana, a na kojoj su postavljane fotografije golišavih maloljetnica, ponovo je ugašena.

Stranica "Najveće drolje osnovnih i srednjih škola" koju je lajkalo više od 60.000 korisnika ove društvene mreže trenutno nije dostupna. Međutim, na Facebooku je i dalje još nekoliko stranica sa istim nazivom.

Na jednoj od njih, koju već prati više od 10.000 korisnika, navodi se i to da je stranica od koje je sve počelo "uklonjena, ali ne zbog kršenja zakona, niti zbog nepravilnosti, nego zbog učestalih prijava". Tvrde da je sadržaj na stranici isti, kao i onaj u drugim sličnim grupama, koje se na primjer zovu "najljepše djevojke". Smatraju da je javnosti očito bio sporan samo naziv "Najveće drolje osnovnih i srednjih škola".

Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr
Međutim, osim fotografija golišavih djevojčica o kojima se najviše i govorilo, na zidu grupe je bio postavljen i video, odnosno link na video eksplicitnog sadržaja. Link je bio postavljen 20. aprila, a na snimku se vidi djevojčica tokom seksualnog odnosa sa nekoliko muškaraca za koje se može zaključiti da su u ranim dvadesetim godinama!

Pored videa je bilo navedeno i to da djevojčica ima 15 godina i da je iz Bosne, što se po akcentu aktera i može zaključiti. Djevojku oslovljavaju imenom Šemsa. Nije poznato radi li se o videu koji datira od ranije ili je načinjen ovih dana.

Hrvatski Jutarnji list je objavio ko je maloljetnik, autor Facebook grupe, od koje je sve počelo.

Maloljetnik iz Hrvatske koji je pokrenuo ovu sramotnu Facebook stranicu pod lažnim imenom Josip M. na internetu, predstavlja se i kao član grupe Croatian Revolution Hackers. Jutarnji piše da je riječ o tinejdžeru iz okolice Novske koji od prije tri godine s majkom živi u Švedskoj.

Riječ je, navodi Jutarnji, o 17-godišnjaku koji se zove Renato E. Navodi se da je sklon desničarskim grupama te da u nekim svojim komentarima po društvenim mrežama pozdravlja sa “Za dom!”. Jutarnji list je objavio i njegovu fotografiju na kojoj drži podignutu desnu ruku u zraku.