BiH
0

Ponovno brojanje nevažećih listića u CIK-u

SRNA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U Sarajevu će danas početi ponovno brojanje nevažećih glasačkih listića za izbor člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, najavljeno je iz Centralne izborne komisije BiH (CIK).

CIK BiH danas je, po službenoj dužnosti, naredio ponovno brojanje nevažećih glasačkih listića za izbor člana Predsjedništva BiH iz RS.

Iz CIK-a BiH  saopšteno je da će u postupku ponovnog brojanja biti kvalifikovane kategorije nevažećih glasačkih listića. 

CIK BiH je na današnjoj sjednici  razmatrao 11 zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića. 

U saopštenju se navodi da su svi zahtjevi odbačeni zbog neosnovanosti, podnošenja od neovlaštenog lica ili zbog drugih formalno-pravnih nedostataka.   	

Partija demokratskog progresa (PDP) juče je  saopštila da ne prihvata rezultate izbora za srpskog člana Predsjedništva BiH, koje je objavio  CIK, i potvrdila da je  uputila zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova za taj izborni nivo.

Prema utvrđenim rezultatima opštih izbora u BiH, koje je CIK objavio u ponedjeljak, 18. oktobra, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović osvojio je 295 624 glasa, što je 48,92 odsto od ukupnog broja, a kandidat koalicije "Zajedno za Srpsku" Mladen Ivanić 285 927 ili 47,31 odsto.