Dobra izlaznost birača
0

Ponovljeni izbori u tri općine protiču bez problema

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ponovljeni izbori za načelnika i skupštinu općine u izbornim jedinicama Istočni Drvar, Istočni Mostar i Vukosavlje na po jednom redovnom biračkom mjestu, koji se održavaju danas, traju bez problema.

Izbori se održavaju na osnovu istih kandidatskih listi i biračkih spiskova, samo bez birača koji su od 7. oktobra izgubili pravo glasa na tim biračkim mjestima.

Biračko mjesto u Istočnom Mostaru otvoreno je na vrijeme u 07.00 sati, a do 16.00 sati na izbore je izašlo 125 birača od 189 koliko ih je registrirano. Izbori traju bez prijavljenih problema.

U općini Vukosavlje biračko mjesto Modrički Lug također je otvoreno na vrijeme u 07.00 sati, a od 649 registriranih birača na izbore ih je do 16.00 sati izašlo oko 400. Ni na ovom biračkom mjestu nisu zabilježene nikakve neregularnosti.

Otvaranje biračkog mjesta u općini Istočni Drvar kasnilo je pola sata zbog tehničkih problema, te će ono biti i zatvoreno pola sata kasnije - u 19.30 sati.

Od 226 registriranih birača u ovoj općini, na izbore je do 15.00 sati izašlo 135 građana. I na ovom biračko mjestu glasanje protiče bez prijavljenih problema.