Udruženje altruista "Dobro"
0

Pomozite akciju "Paketići za sve"

Sarajevo-x.com
Udruženje altruista "Dobro" po četvrti put organizuje akciju pod nazivom "Paketići za sve" koja ima za cilj da barem na jedan dan usreći djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja čitave Bosne i Hercegovine.

"U 2008. godini smo, zahvaljujući nesebičnoj podršci građana, pripremili 2.460 novogodišnjih paketića za djecu iz gradova širom Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Zenica, Travnik, Goražde, Zvornik, Jablanica, Doboj, Vitez i mnogi drugi gradovi), uključujući i djecu iz povratničkih porodica, a prošle godine smo obradivali 1.320 djece iz Sarajeva, Breze, Kaknja, Visokog, Goražda, Zavidovića, Vareša, Zvornika, Mostara, Olova, Zenice i mnogih drugih bh. gradova", navode iz Udruženja "Dobro".

Oni su pohvalili sve građane koji su im pomogli svojim novčanim prilozima, slatkišima, igračkama, školskim priborom i odjećom za najugroženiju djecu. Više informacija o prethodnim akcijama možete naći na stranici www.dobro.ba.

Altruisti iz "Dobra" poručili su da im ovaj put cilj usrećiti još veći broj djece.

Ovogodišnja akcija je na početku, a trenutno se prikupljaju novčane donacije, kojim će biti kupljen neophodni materijal za paketiće (slatkiše, igračke, šalove, kape, rukavice, školski pribor, slikovnice, knjige..), kao i donacije u materijalu za šivanje vrećica za paketiće.

Kako se rekli iz "Dobra", volonteri pripremaju spiskove djece iz gradova cijele BiH koja će dobiti ovogodišnje paketiće.

Svi zainteresovani građani koji žele pomoći humanitarnu akciju uplate mogu izvršiti na transakcijski račun Udruženja altruista "Dobro":

Raiffeisen Bank BiH d.d. , Broj računa: 1610000055480034 Sa naznakom: “Paketići za sve”

Sve informacije i upite, te prijave ukoliko se želite pridružiti akciiji, volontirati i pomoći možete dobiti na "Dobro“ telefon: 062/621-524 ili e-mail [email protected].