Novi ekološki incident
0

Pomor ribe u rijeci Drinjači, u Kladnju

FENA
U Kladnju se juče u popodnevnim satima desio eko - incident u kome je došlo do pomora ribe u rijeci Drinjači na dijelu od novog naselja u ulici 16. muslimanske brigade do naselja Vitalj.

Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Kladanj, kantonalni vodoprivredni inspektor i predstavnici Službe za Civilnu zaštitu. Općinski načelnik Fuad Imamović je o svemu odmah obavijestio javnost i naredio kontinuirani terenski rad nadležnih institucija.

"Uvjeren sam da ćemo vrlo brzo otkriti uzroke pomora ribe u Drinjači. Naravno, uslijediće i sankcije za vinovnike ovog ekološkog incidenta", naglašava načelnik Imamović.

Članovi Ribolovnog društvo Kladanj su takođe izašli na teren, da bi pomogli da se što prije nađu uzroci ovog neprirodnog pomora ribe. O svemu je obaviještena i Kantonalna inspekcija za vodoprivredu.

Još uvijek se čekaju analize vode iz Institituta za hemiski inžinjering Tuzla i uginule ribe, koja je poslana na ispitivanje na Veterinarski fakultet u Sarajevu. Nakon što analize budu jasne, oni koji su prouzrokovali incident će biti zakonski sankcionisani.