BiH
0

Pomoć Općine Centar projektu ”Pokreta majki enklave Srebrenice i Žepe” sa 4.500 KM

Klix.ba
Udruženje "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa“ je pokrenulo projekat “Pomoć socijalno ugroženoj djeci” čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 4.500 KM.

Navedeno Udruženje je nevladina organizacija koja okuplja preživjele, te članove porodica ubijenih i nestalih 1995. godine tokom pada zaštićenih zona Srebrenice i Žepe.

Svrha projekta jeste pružiti pomoć djeci bez jednog ili oba roditelja, slabijeg imovinskog stanja.

U okviru navedenog projekta Udruženje “Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa” želi pomoći djeci u obrazovanju i drugim potrebnim stvarima koje su neophodne za lakše preživljavanje te pomoć u vidu jednokratnih novčanih pomoći.

Učesnici projekta su 20 djece bez jednog ili oba roditelja, djeca demobilisanih boraca i socijalno ugroženih sa područja općine Centar, a planirano je između ostalog, provjeriti već postojeći spisak djece kojima je potrebna pomoć, posjetiti porodice i utvrditi da li djeca kojima je potrebna pomoć idu u školu te koja im je vrsta pomoći potrebna.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.