Dan Općine Centar
0

Položeno cvijeće na spomen obilježja

FENA
U okviru obilježavanja 2. maja - Dana Općine Centar, Predstavnici Općine i boračkih udruženja, predvođeni općinskim načelnikom Dževadom Bećirevićem i zamjenikom predsjedavajuće Općinskog vijeća Kenanom Rešom obišli su danas spomen-obilježja "Kovači" i "Vječna vatra" i polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast poginulim braniteljima i nedužnim žrtvama agresije.

"Delegacija je položila cvijeće i na spomen-ploču na Mostu Suade i Olge i odala dužnu počast prvim žrtvama opsade Sarajeva 1992. - 1995. godine - Suadi Dilberović i Olgi Sučić koje je ubio srpski snajperista dok su učestvovale u antiratnim demonstracijama 5. aprila 1992. godine", navodi se u saopćenju za javnost Općine Centar.

Članovi delegacije položili su cvijeće i pored biste narodnog heroja Vladimira Perića-Valtera koji je poginuo u borbama za oslobođenje Sarajeva od fašizma aprila 1945. godine.

Kao i prethodnih godina, predstavnici Općine i boračkih udruženja su, u prijepodnevnim satima, posjetili mezar dugogodišnjeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar prof. dr. Huseina Kulenovića na groblju Bare. Oni su na tom mjestu, zajedno sa majkom profesora Kulenovića, podijelili bol zbog gubitka čovjeka koji je život podredio za dobrobit zajednice.

Uslijedio je obilazak spomen-česme "Oaza mira" kod Pionirske doline i spomen-obilježje "Mala kula" na Grdonju, navodi se u saopćenju.