BiH
0

Položeno cvijeće na mezar Asima Ferhatovića-Haseta

Sarajevo-x.com
Delegacija Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo predvođena ministrom Emirom Hadžihafizbegovićem, danas je položila cvijeće na mezar Asima Ferhatovića – Haseta, obilježivši 21. godinu od smrti jednog od najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera.

"Ovaj čin je najmanje što smo mogli učiniti u znak sjećanja na ovog velikana sporta, čovjeka koji je s ponosom pronosio ime Sarajeva i Bosne i Hercegovine diljem svijeta. Samo odabrani mogu biti najbolji u onome što rade, a u isto vrijeme biti ljudske gromade. Upravo je je takav bio naš Hase“, istakao je ministar Hadžihafizbegović.

Sjajnu fudbalsku karijeru Asim Ferhatović Hase otpočeo je 1945.godine. Prvu utakmicu u dresu Sarajeva odigrao je sedam godina poslije protiv Zagreba. U prvom timu, za koji je odigrao 600 utakmica i postigao 400 golova, nastupao je do 1967.godine.

Godinama je Asim Ferhatović - Hase bio najbolji igrač Sarajeva i zasigurno jedan od najboljih fudbalera bivše Jugoslavije. Fudbal je, kažu svi oni koji su ga poznavali, igrao isključivo iz ljubavi. Kratko je boravio u Turskoj, ali je za njega uvijek postojao jedan klub- Sarajevo