BiH
0

Poljoprivrednici u BiH dočekuju blagdane protestirajući

FENA
Poljoprivrednici u BiH dočekuju blagdane u protestima, jer njihovi zahtjevi još uvijek nisu rješeni, ističu u Udruženju poljoprivrednika u BiH, koje je danas organiziralo multietničku proslavu katoličkog Božića u šatorskom naselju ispred institucija BiH u Sarajevu.

-Ovo je 549. dan protesta i još nismo dobili državno ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, te riješili probleme u agrarnom sektoru, izjavio je FENI predsjednik ovog udruženja Ranko Bakić.

Udruženje poljoprivrednika odlučilo je da, kao i prošle godine, organizira zajedničko obilježavanje svih nadolazećih praznika, smatrajući to prilikom za zbližavanje ljudi, posebno onih koji imaju zajednički cilj.

Bakić navodi da su vlasti dosad samo neke od zahtjeva ovog udruženja ispunili, kao što su one koje se odnose na oblast carinske zaštite i Razvojnu strategiju BiH.

Temeljni zahtjev poljoprivrednika još nije ispunjen, a to je formiranje ministarstva poljoprivrede i agrarnog razvoja BiH, te u Udruženju poljoprivrednika najavljuju da neće napustiti šatorsko naselje dok ovaj zahtjev ne bude realiziran.